Menu dla grup

PRZYKŁADOWE MENU DLA GRUP

MENU 1

PRZYSTAWKI: (przygotowane na stołach dla Gości)

Carpaccio z polędwicy argentyńskiej z rucolą i sosem z sera Parmigiano Reggiano
Sałata ze świeżych liści szpinaku z wędzonym łososiem w sosie jogurtowo – czosnkowym podawana z chrupiącą gorącą bagietką z masłem ziołowym.
Deska serów i wędlin włoskich

ZUPY: (do wyboru)

Krem z białych warzyw z pomidorowym concasse
Tradycyjna rosyjska zupa rybna „UCHA „

DANIA GŁÓWNE: (do wyboru)

Grillowana Dorada z puree czosnkowym i warzywami z rusztu
Pieczony filet z łososia podany z kaszą kus-kus i marchewką w pomarańczach
Tagliatelle z szyjkami rakowymi, świeżym szpinakiem i pomidorem podawane w sosie koralowym

DESERY: (do wyboru)

Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
Sorbet miętowo – limonkowy

Powyższe menu- w cenie 100pln/os.

MENU 2

PRZYSTAWKI: (przygotowane na stołach dla Gości)

Carpaccio ze świeżego tuńczyka z sałatką z rucoli i orzechami pini
Sałata Osteria z grillowanymi owocami morza
Bruschetta ze świeżymi pomidorami i bazylią
Grillowane warzywa podawane z serem tzatzyki i grzankami czosnkowymi

ZUPY: (do wyboru)

Zupa na mleku kokosowym z krewetkami, kalmarami i grzybami shitake
Sycylijska zupa rybna z pomarańczami i papryką
Zupa cebulowo -truflowa

DANIA GŁÓWNE: (do wyboru)

Ryba morska „Kulbin” z gratine ziemniaczaną i sałatką vinaigrette
Krewetki i kalmary z grilla na algach morskich
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym podawane z podpiekanymi ziemniaczkami

DESERY: (do wyboru)

Lody waniliowe z owocami
Beza limonkowa z musem z mascarpone

Powyższe menu – w cenie 130pln/os.

MENU 3

(a la carte )

PRZYSTAWKI: (do wyboru)

Carpaccio z polędwicy argentyńskiej z rucolą i sosem z sera Parmigiano Reggiano
Carpaccio z marynowanej ośmiornicy z dodatkiem chrupiącej szynki parmeńskiej i alg morskich
Swieże ostrygi no 1 „Fine de Claire „ (3 szt)ZUPY:(do wyboru)

ZUPY: (do wyboru)

Zupa cebulowo truflowa
Bouillabaisse a′la Osteria z owocami morza, rybami i szafranem

DANIA GŁÓWNE: (do wyboru)

Grillowana Ośmiornica z sałatką vinaigrette, grzankami czosnkowymi i sosem Osteria
Pieczony Turbot z grillowanymi warzywami, sosem cytrynowym i opiekanymi ziemniakami
Rib eye stek z pure batatowym i sosem pieprzowymDESERY:(do wyboru)

DESERY: (do wyboru)

Creme brulee
Tiramisu

Powyższe menu – w cenie 160pln/os.

MENU 4

Kieliszek Champagne Granzamy Brut

PRZYSTAWKI: (przygotowane na stołach dla Gości)

Tatar ze świeżego tuńczyka z nutą trufli
Carpaccio z marynowanej ośmiornicy z dodatkiem chrupiącej szynki parmeńskiej i alg morskich
Świeże rozmaitości morskie smażone na maśle, czosnku i białym winie
Sałata z grillowaną polędwicą argentyńską i parmezanem Parmigiano Reggiano

ZUPY: (do wyboru)

Krem z białych warzyw z krewetkami i kalmarami
Zupa po portugalsku z podsmażoną ośmiornicą na kremie szafranowo – pomidorowym

DANIA GŁÓWNE: (do wyboru)

Krewetka Jumbo z grillowanymi kalmarami, sałatką vinaigrette, grzankami czosnkowymi i dwoma sosami do wyboru
Pieczony filet Halibuta na sosie z czerwonej papryki, podawany z gruszką owiniętą plastrami szynki parmeńskiej
Soczysty stek z polędwicy argentyńskiej z sosem balsamiczno – pieprzowym, warzywami z wody i pieczonym ziemniakiem

DESERY: (do wyboru)

Suflet czekoladowy z nuta sosu waniliowego
Świeże truskawki zapiekane z zabaglione i cynamonem

Powyższe menu- w cenie 200pln/os.

Nasze restauracje